Пиле грил клас "А"
Бут
Плешки (горен бут)
Гърди с кожа
Бедра (долен бут)
Бон филе
Гърди без кожа
Филе пеперуда без кожа
Пилешко каре
Крила 3 части
Пържола бут
Пържола бут с кожа
Шишчета филе
Шишчета бут
Фенер
Сърца
Черен дроб
Трътки
Воденички
Набор за супа с фенер
Набор за супа "Лудогорие"
Информация за Охладени и замразени
Амета произвежда пълна гама от охладени и замразени пилешки продукти под марката „Лудогорско пиле” от затворения си цикъл на производство. Тя обхваща всичко - от цяло пиле, през всички видове разфасовки(традиционни или специфични) до различните видове субпродукти. Продуктите се предлагат както в тарелки и пакети под марката „Лудогорско пиле”, така и под марките на различни дистрибутори, преработватели или вериги с прозрачно фолио.
От бутчето може да опитате както цяло, така и бедра (долни бутчета), плешки (горни бутчета), пържоли с кожа или без кожа (обезкостени бутчета) и карета (обезкостени плешки).
Предлагаме крилца в три части, в две части (без пика) и рязани крилца – разделени две части. И накрая – неповторимите за коктейли, ресторанти и за лесно хапване „крила лале”.
Освен гърдите с кожа и кост или белени гърди, най-популярни продукти са филето и бон-филето (обезкостени гърди без кожа). Филето ще откриете в две разновидности - като голяма пеперуда или половинка, а също и два пъти по-тънкото и изключително лесно за готвене филе слайс.
С много внимание се произвеждат два вида шишчета – от филе и от бутче.
С фенерите в нашата кухня се приготвя хубава супа или ястие с ориз или зеле.
Субпродуктите (дробчета, воденички, сърца и трътки) са традиционни вкусотии за трапезата на българина. Всички тях ще откриете добре почистени и опаковани в тарелки или на пакети.
Амета подготвя и два вида набор за супа – с фенер, шийки, дробчета и воденички, и „Лудогорие” – с шийки, дробчета, воденички и сърца. И двата вида набор за супа са на брой, а не на килограм.
"Охладените продукти се предлагат при температура на съхранение -2ºC до 4ºC, с което се осигурява предписаният срок на годност. Замразените продукти се замразяват шоково на -40ºC (изключително важно за качеството, външния им вид и отделената вода при размразяване в сравнение в бавното замразяване). Съхраняват се и се транспортират на -18ºC за постигане на максимален срок на годност."