Затворен цикъл на производство
 
Ameta
Представяне

Амета е една от най-големите компании в хранително-вкусовия сектор и лидер в производството на птиче месо. Компанията произвежда голямо разнообразие от цели, разфасовани, специфични по размер, охладени и замразени висококачествени пилета. Компанията е утвърден доставчик на фуражи за животни, както в насипна така и в пакетирана форма. Централният офис е разположен в град Разград, Североизточна България.

В Амета контролираме всички етапи на производствения процес като основната цел е доставянето на най-добрия продукт, който да отговаря на изискванията на нашите клиенти. Качеството на нашите продукти е резултат от нашето внимание спрямо детайлите.

Преработвателното предприятие на Амета е сертифицирано по BRC (Глобален Стандард за Безопасност на Храните) и е одобрен „Клас A” KFC международен доставчик. Това са ясни показатели, че нашите клиенти получават пилетата си във възможно най-добро състояние, навреме и точно.

Амета предлага на пазара основните си продукти под търговската марка „Лудогорско пиле”. Компанията може също така да опакова и доставя продукти с търговските марки на отделните супермаркети. Нашето производство е изцяло насочено към клиента и ние сме в състояние да адаптираме процеса си по начин отговарящ на желанията на нашите клиенти. Ние слушаме и прецизно отговаряме на нуждите на клиентите, тяхното пълно удовлетворяване е наша основна цел.

Компанията е създала мрежа от търговски представители и дистрибутори в цялата страна и доставяме директно на Кауфланд, ЦБА, Билла, Лидл, Т-маркет, Фантастико, Метро и други. Амета произвежда също така охладено месо в насипно състояние за пакетиращи фирми в страната и чужбина и доставя продукти на голяма част от месопреработвателите в България.

Компанията доставя на клиенти в Гърция, Румъния, Македония, Кипър, Франция и Великобритания. Около 35% от производството на Амета е предназначено за износ.

Амета е доказан доставчик на туристическите курорти. Ние доставяме навреме, в удобни опаковки и според нуждите на хотелите и ресторантите.

Компанията доставя на KFC България и KFC единици в други страни.

Амета се е утвърдила като висококачествен производител, не правим компромиси в който и да е етап от производствения процес и сме горди, че изпълняваме заявките на време. Разширената търговска и дистрибуционна мрежа гарантира редовни доставки за нашите клиенти и гарантира ангажимента на компанията към задоволяване изискаванията на клинетите.

 

Затворен цикъл на производство

Местните и международните клиенти разбират важността на нашия  затворен напълно итегриран процес и гарантирания произход и обработка на месото.

Амета осъществява пълен контрол върху всички  индивидуални процеси, които са необходими от доставката на зърна до превръщането им в свежи, хранителни и вкусни пилешки продукти.